Dette trenger du :
(Jeg bruker alltid meierismør når jeg baker og rundstykker er ingen unntak. )4 ss smør
5 dl lunken lettmelk2 dl lunkent vann50 gram gjær500 gram sammalt hvete, grov500 gram hvetemel1,5 ts salt
1 klype sukker
Slik går du fram :
Lag en blanding av alt det våte som du sørger for er fingervarmt, deretter rører du inn gjøra (kan bruke både fersk og tørr). Ha i mesteparten av melet og kjør deigen i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter til den blir fin og smidig. Tilsett eventuelt resten av melet, men pass på at deigen ikke blir for fast, den skal bli akkurat så den slipper bakebollen. Har du ikke kjøkkenmaskin må du kna og elte veldig godt.
La deigen heve under plast i ca 30 minutter. Del opp i ca 30 emner og trill boller som du legger på bakepapirkledt stekeplate. Dekk med plast og la etterheve i ca 30-45 minutter. Pensle med vann eller egg. Snitt gjerne toppen med en skarp kniv, men dette er kunn fro syns skyld. Stek ved 225 grader i ca 12-15 minutter midt i ovnen, avkjøles på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar